De dierenwereld 'it's a jungle out there'

Als reporter en schrijver, woonachtig in London, werk ik als journalist voor een financieel en juridisch tijdschrift in the City.
Om af en toe de financiele markten en juridische kwesties even te ontvluchten, beheer ik als freelancer de Nederlandse pagina voor MedicAnimal.com, een betaalwebsite voor dierenliefhebbers. Ben je de trotse bezitter van een kat, konijn, hond, vis, vogel of wandelende tak, of houd je gewoon van dieren, dan hoop ik dat je met plezier deze pagina doorbladert. Voel je vrij om je eigen commentaren en ervaringen achter te laten.

Thursday 4 December 2008

Wie wordt the 'First Dog'?

Iedereen kan het zich nog herinneren. Tijdens zijn overwinningsspeech beloofde de Amerikaanse winnaar van de presidentsverkiezingen, Barack Obama, zijn dochters Sasha en Malia een puppy voor 'al hun geduld en inzet tijdens de campagne.' De grote vraag is nu; wie wordt de 'Eerste Hond' in Amerika?
Iedereen lijkt zich er inmiddels mee bezig te houden. Op het internet zijn er tal van fora en discussies gaande welk ras Obama en zijn familie moeten kiezen.

Ook vinden veel mensen die aan de discussie meenemen dat hij een hondje uit het asiel moet kiezen om de burgers het goede voorbeeld te geven. Ook debatteren tal van mensen welke naam hij moet krijgen en wie hem moet gaan uitlaten. Wat zeker is, is dat de nieuwe bewoner van het Witte Huis aan aandacht niet te klagen zal hebben.

De huidige hond in Washington, George Bush' Schotse terrier Barney, is een ster in Amerika. Hij heeft op de website van het Witte Huis zijn eigen pagina waar die zich voorstelt en ook heeft hij al in negen films gespeeld.

No comments: