De dierenwereld 'it's a jungle out there'

Als reporter en schrijver, woonachtig in London, werk ik als journalist voor een financieel en juridisch tijdschrift in the City.
Om af en toe de financiele markten en juridische kwesties even te ontvluchten, beheer ik als freelancer de Nederlandse pagina voor MedicAnimal.com, een betaalwebsite voor dierenliefhebbers. Ben je de trotse bezitter van een kat, konijn, hond, vis, vogel of wandelende tak, of houd je gewoon van dieren, dan hoop ik dat je met plezier deze pagina doorbladert. Voel je vrij om je eigen commentaren en ervaringen achter te laten.

Friday 19 December 2008

Ruim honderd honden gered uit kennel 'from hell'

In Groot-Brittanie heeft de RSPCA, een stichting die opkomt voor het welzijn van dieren, ruim honderd honden gered uit kennels. Na een anonieme tip bevrijdden Inspecteurs de dieren uit een barbaarse kennel in de buurt van het Engelse plaatsje Northampton.

Een woordvoerder van de stichting heeft medegedeeld dat de honden het goed maken en zijn overgebracht naar tijdelijke opvangcentra in Nottinghamshire and Cambridgeshire. Ze ondergaan op het ogenlijk behandeling en zullen geplaatst worden, voor zover mogelijk, bij nieuwe baasjes.

Vier honden die in de kennel verbleven, waar de omstandigheden bar slecht waren en ze nauwelijks te eten kregen, waren daar slechts tijdelijk en zijn overgebracht naar hun rechtmatige eigenaren, die maar wat blij waren hun viervoeter gezond en wel terug te zien. ‘We maken ons geen zorgen. Alle honden maken het goed en zijn gezond.’ deelde de wordvoerder van de organisatie mee.

No comments: