De dierenwereld 'it's a jungle out there'

Als reporter en schrijver, woonachtig in London, werk ik als journalist voor een financieel en juridisch tijdschrift in the City.
Om af en toe de financiele markten en juridische kwesties even te ontvluchten, beheer ik als freelancer de Nederlandse pagina voor MedicAnimal.com, een betaalwebsite voor dierenliefhebbers. Ben je de trotse bezitter van een kat, konijn, hond, vis, vogel of wandelende tak, of houd je gewoon van dieren, dan hoop ik dat je met plezier deze pagina doorbladert. Voel je vrij om je eigen commentaren en ervaringen achter te laten.

Thursday 4 December 2008

Hond aan de gebarentaal

In de Engelse stad Devon bleek bij geboorte van een nest een van de kleine pups doof te zijn. Er werd gevreesd dat de jonge dalmatier, die de naam Zoe meekreeg, niet snel geadopteerd zou worden.

Veel van zijn broertjes en zusjes vertrokken met een nieuw baasje, maar Zoe werd niet gekozen. De oppassers van de kennel kwamen doorom met een oplossing. Door middel van gebarentaal heeft hij geleerd om te communiceren met zijn toekomstige baasje. Het heeft aardig wat uren aan training gekost, maar uiteindelijk kan Zoe zitten, liggen, opstaan en een pootje geven door middel van gebaren en bewegingen, in plaats van zich op de stem te concentreren.

Gill Hodge, van dierenasiel de Kleine Vallei in Exeter: 'We moedigen Zoe aan om naar onze gezichten te kijken en oogcontact te maken.' Zoe werd vervolgens beloond als ze het had begrepen. Zo werd ze uit haar isolement gehaald en is ze straks klaar om met een nieuwe baasje te vertrekken.

Jill vervolgt: 'Zo hebben we haar simpele gebarentaal geleerd en blijkt dat je met een hond heel goed kan communiceren en,' vervolgt ze 'haar favourite gebaar is toch wel als de duimen omhoog gaan. Dat betekent 'good girl.'

No comments: