De dierenwereld 'it's a jungle out there'

Als reporter en schrijver, woonachtig in London, werk ik als journalist voor een financieel en juridisch tijdschrift in the City.
Om af en toe de financiele markten en juridische kwesties even te ontvluchten, beheer ik als freelancer de Nederlandse pagina voor MedicAnimal.com, een betaalwebsite voor dierenliefhebbers. Ben je de trotse bezitter van een kat, konijn, hond, vis, vogel of wandelende tak, of houd je gewoon van dieren, dan hoop ik dat je met plezier deze pagina doorbladert. Voel je vrij om je eigen commentaren en ervaringen achter te laten.

Monday 8 December 2008

'Sorry schat, de verzekering gaat naar de hond dit jaar'

Twee derde van de Britse vrouwen verzekert eerder hun huisdier dan hun partner, heeft een onderzoek van de Engelse postkantoren uitgewezen. Ze zijn ongeruster dat hun honden, katten en andere huisdieren medische problemen krijgen dan hun echtgenoten.

Dat komt er wellicht door dat het gemiddelde huisdier wat korter leeft dan een mens, en met name Britse diereneigenaren doen er van alles aan om hun harige vrienden in goede gezondheid te houden. Ongeveer een derde, 32%, van de mensen met een huisdier zegt een waardevolle bezitting te verkopen om een vette rekening voor de dierenarts te betalen. Het Engelse nieuwsstation Sky News legt het uit dat veel liefhebbers van dieren het belangrijk vinden dat dieren gezond blijven tijdens hun leven. Een gebalanceerde voedig, genoeg aandacht en een warme, zorgzame omgeving dragen daar allemaal aan bij.

Het was daarom ook niet verrassend dat slechts 2% bang was dat hun huisdiertje te dik zal worden, want daar werd wel opgelet. Het bleek juist dat de eigenaren vooral bang zijn dat hun dieren ziek, overreden of gestolen worden. Gelukkig zijn de meeste huisdieren gezond en wacht hen een onbezorgde oude dag. De rekening voor de dierenarts levert dan ook zelden echt enorme problemen op. Veel diereneigenaren zorgen ervoor dat hun dieren een 'potje op z'n oude dag' heeft, en sluiten vaak al een degelijke verzekering af als de hond of kat nog als puppy of kitten door het leven gaat. Sterker nog, het aantal eigenaren dat hun beestje de afgelopen jaren heeft verzekerd is enorm toegenomen.

Overal in West-Europa heerst de trend om ervoor te zorgen dat je huisdiertje medisch gezien is gedekt. Door een diertje tijdig goed onder te brengen, wordt de partner op latere leeftijd vaak een vette rekening bespaart, en dat is toch weer mooi meegenomen. Over de toename van het verzekeren van huisdieren kun je verderop op Medicanimal.com iets meer lezen.

No comments: