De dierenwereld 'it's a jungle out there'

Als reporter en schrijver, woonachtig in London, werk ik als journalist voor een financieel en juridisch tijdschrift in the City.
Om af en toe de financiele markten en juridische kwesties even te ontvluchten, beheer ik als freelancer de Nederlandse pagina voor MedicAnimal.com, een betaalwebsite voor dierenliefhebbers. Ben je de trotse bezitter van een kat, konijn, hond, vis, vogel of wandelende tak, of houd je gewoon van dieren, dan hoop ik dat je met plezier deze pagina doorbladert. Voel je vrij om je eigen commentaren en ervaringen achter te laten.

Wednesday 3 December 2008

Favourite televisiehond bekendgemaakt

De naam doet zeker onder onze oudere lezers een belletje rinkelen. Lassie de Hond, die al sinds 1943 op het witte doek te zien is, is uitgeroepen tot populairste televisiehond aller tijden.

Het spande er even om of Lassie de razendpopulaire Snoopy zou weten te verslaan. In een enquete, uitgevoerd door National Geographic Wild Channel in de Verenigde Staten, kwam uiteindelijk Lassie als televisiehond nummer 1 uit de bus.

Lassie werd voor het eerst ‘geboren’ in 1943, toen hij in het korte verhaal “Lassie Come Home” van de Engels-Amerikaanse schrijver Eric Knight voorkwam. In 1943 verscheen hij in de bioscoop, naast film legends Elizabeth Taylor en Roddy McDowall.

Verrassende derde was een hond uit ‘deze tijd’, namelijk de hond Bryan, uit de populaire tekenfilmserie ‘Family Guy’. Dan kun je zien hoeveel er in 65 jaar veranderd is. Bryan redt namelijk geen levens, zoals Lassie, maar drinkt martini’s, rookt en doet mee aan de gesprekken aan tafel.

Vijfde werd een andere opmerkelijke hond, die vooral in Groot-Brittanie in de harten van veel dierenliefhebbers werd gesloten. Shep, uit de serie ‘Blue Peter’ werd een legende nadat hij de rol in 1977 overnam toen zijn voorgangster Petra stierf. Presentator John Noakes’ bekende ‘down Shep’ uitspraak werd een begrip in veel Engelse huiskamers.

No comments: