De dierenwereld 'it's a jungle out there'

Als reporter en schrijver, woonachtig in London, werk ik als journalist voor een financieel en juridisch tijdschrift in the City.
Om af en toe de financiele markten en juridische kwesties even te ontvluchten, beheer ik als freelancer de Nederlandse pagina voor MedicAnimal.com, een betaalwebsite voor dierenliefhebbers. Ben je de trotse bezitter van een kat, konijn, hond, vis, vogel of wandelende tak, of houd je gewoon van dieren, dan hoop ik dat je met plezier deze pagina doorbladert. Voel je vrij om je eigen commentaren en ervaringen achter te laten.

Wednesday 10 December 2008

Veel huisdieren verdienen betere gezondheidszorg

In de Verenigde Staten is de Morris Dierenstichting een campagne gestart onder de naam 'Happy Healthy Cat Campaign' ('Blije gezonde kat campagne'). Ze willen het leiden en voortijdige overlijden van veel katten voorkomen. Zeker niet onbelangrijk aangezien katten in Europa en Amerika het absolute favouriete huisdier is.

Alleen al in Amerika hebben ruim 82 miljoen katten een baasje gevonden. De stiching is een website begonnen, research4cats.org, waarop informatie over bepaalde aandoeningen en symptonen van ziektes is te vinden. Niet onhandig, zeker voor mensen die net hun eerste kat hebben of overwegen hun huishouding uit te breiden.

Met de campagne wil de stichting dierenartsen ondersteunen in de vaak zware taak die zij hebben. 'Ons doel is dat de Blije Gezonde Kat Campagne dierenartsen de middelen geeft die ze nodig hebben om verbeteringen aan te brengen.' aldus Patricia Olsen, voorzitster van de Morris stichting. 'Als het meest populaire huisdiertje is het belangrijk dat katten de juiste gezondheidszorg krijgen.' En de campagne is niet onopgemerkt voorbij gegaan. In de Verenigde Staten haalden kattenliefhebbers al maar liefst een miljoen dollar op, wat vooral naar onderzoek van ziektes gaat. De stichting, die al sinds 1948 bestaat, is toegewijd aan het financieren van allerlei projecten die het welzijn en de gezondheid van huisdieren voorop stelt.

Steeds meer van dit soort stichtingen komen de laatste jaren op. Eigenaren en verzorgers van huisdieren lijken zich steeds meer te beseffen hoe belangrijk de gezondheid van hun hond, kat, konijn of vogeltje is en zijn bereid daar veel werk voor te verrichten. Zo is er enkele jaren geleden in Nederland een politieke partij opgericht, speciaal voor de belangen van dieren. De Partij van de Dieren heeft tegenwoordig twee zetels in het Nederlandse parlement. Iets verderop op Medicanimal.com kun je meer informatie over deze opmerkelijke partij vinden.

No comments: