De dierenwereld 'it's a jungle out there'

Als reporter en schrijver, woonachtig in London, werk ik als journalist voor een financieel en juridisch tijdschrift in the City.
Om af en toe de financiele markten en juridische kwesties even te ontvluchten, beheer ik als freelancer de Nederlandse pagina voor MedicAnimal.com, een betaalwebsite voor dierenliefhebbers. Ben je de trotse bezitter van een kat, konijn, hond, vis, vogel of wandelende tak, of houd je gewoon van dieren, dan hoop ik dat je met plezier deze pagina doorbladert. Voel je vrij om je eigen commentaren en ervaringen achter te laten.

Wednesday 3 December 2008

De winter staat voor de deur

Dierenliefhebbers opgelet, het kan wel eens een koude winter worden en onze geliefde huisdiertje moet daar op voorbereid worden.

Dierenartsen en –organisaties waarschuwen baasjes en verzorgers dat er deze winter goed opgelet moeten dat dieren niet te lang worden blootgesteld aan vrieskou. “Het is voor ons gemakkelijk om ons warm aan te kleden en in te pakken, maar voor onze huisdieren is dat niet zo simple” zegt de Engelse dierenarts Sean Wensley. “Dat is waarom het zo belangrijk is dat huisdierhouders de kou niet onderschatten.”

Het is namelijk belangrijk te realiseren dat, ondanks de lekkere zachte vacht, onze trouwe viervoeters en andere huisdieren niet immuun zijn voor het koude weer, en het maar een kleine stap is naar het oplopen van onderkoeling.

“Het eerste teken is al seen diertje rilt,” zegt Sean, “maar pas op, als zijn temperatuur nog verder dealt houdt hij daar mee op. Check daarna zijn oren en voeten. Zijn die erg koud, dan moet je naar de hartslag en de ademhaling kijken. Ben je daarna nog bezorgd, dan wordt het tijd om de dierenarts te bellen.”

No comments: