De dierenwereld 'it's a jungle out there'

Als reporter en schrijver, woonachtig in London, werk ik als journalist voor een financieel en juridisch tijdschrift in the City.
Om af en toe de financiele markten en juridische kwesties even te ontvluchten, beheer ik als freelancer de Nederlandse pagina voor MedicAnimal.com, een betaalwebsite voor dierenliefhebbers. Ben je de trotse bezitter van een kat, konijn, hond, vis, vogel of wandelende tak, of houd je gewoon van dieren, dan hoop ik dat je met plezier deze pagina doorbladert. Voel je vrij om je eigen commentaren en ervaringen achter te laten.

Tuesday 6 January 2009

Warme kerst voor vergeten honden in New York City

Nu kerst voor de deur staat, is het tijd om eens te denken aan al die huisdieren die het net wat even minder hebben dan ons eigen diertje, die met de kerstdagen thuis bij de verwarming wordt verwend met overblijfselen van het kerstdiner of zelfs een kerstkoekje of bot.

Er zijn duizenden honden, katten en andere dieren die de kerstdagen doorbrengen in asiels en en kennels. Iemand die zich het hele jaar inzet voor huisdieren een geen baasje hebben is Dr. Andrew Kaplan, van de Stads dierenkliniek in het hartje van New York. Jaren geleden begon bij 'Het Toby Project'. De naam komt van zijn grote hond Toby, die hij in 2001 in huis nam. De kliniek van Kaplan zet zich al jaren in voor minder bedeelde huisdieren die net even die hulp nodig krijgen ze op dat moment niet hebben.

Hij staat lokaal bekend als iemand die bepaalde ingrepen voor weinig of niets uitvoerd en verstrekt medicijnen aan dakloze honden en katten. Regelmatig organiseert hij activiteiten of inzamelingsacties voor zijn goede doel om mensen te motiveren en aandacht te besteden aan deze diertjes. Tientallen dierenliefhebbers en -bezitters steunen Andrew in zijn werk en zetten zich in als vrijwilliger of verzorger. En waarom hij dit allemaal doet zal wellicht niemand verbazen, nederig geeft hij toe: 'Ik hou gewoon heel erg van dieren.'

No comments: