De dierenwereld 'it's a jungle out there'

Als reporter en schrijver, woonachtig in London, werk ik als journalist voor een financieel en juridisch tijdschrift in the City.
Om af en toe de financiele markten en juridische kwesties even te ontvluchten, beheer ik als freelancer de Nederlandse pagina voor MedicAnimal.com, een betaalwebsite voor dierenliefhebbers. Ben je de trotse bezitter van een kat, konijn, hond, vis, vogel of wandelende tak, of houd je gewoon van dieren, dan hoop ik dat je met plezier deze pagina doorbladert. Voel je vrij om je eigen commentaren en ervaringen achter te laten.

Monday 19 January 2009

Rijke Londeners trainen hun honden tegen criminelen

In de Engelse hoofdstad Londen is een trend aan het ontstaan dat naast de functie van liefhebbend huisdier, de hond ook wordt opgeleid en getraind om de boel te bewaken.

Deze ontwikkeling heeft zich ingezet naar aanleiding van een aantal geruchtmakende inbraakzaken in dure wijken van London. Een bedrijf, A1K9, lijkt zich volledig te specialiseren in de verkoop van huishoudelijke waakhonden. In tien jaar is haar verkoop vervijfvoudigd. Het zijn met name Duitse herders, Dobbermans en Belgische herders die zowel als lief huisdier en beschermer door het leven gaan. Het trainen van een liefkozend huisdier tot adequate waakhond duurt ongeveer zes maanden en de training is erg specifiek.
Debbie MacBeattie vertelt hoe zij haar eerste waakhond in huis nam nadat dieven hadden ingebroken. Haar Duitse herder Seiko zorgt ervoor dat ze tegenwoordig niet alleen een lief huisdier erbij heeft, maar zich ook veilig voelt in eigen huis: ‘Ik heb nooit een probleem gehad met kinderen. Ze trainen dieren erop mensen in beginsel vriendelijk te benaderen en zich al seen lieve hond te gedragen, maar als ze door hebben dat het baasje in gevaar of bang is, komen ze in actie.’

No comments: