De dierenwereld 'it's a jungle out there'

Als reporter en schrijver, woonachtig in London, werk ik als journalist voor een financieel en juridisch tijdschrift in the City.
Om af en toe de financiele markten en juridische kwesties even te ontvluchten, beheer ik als freelancer de Nederlandse pagina voor MedicAnimal.com, een betaalwebsite voor dierenliefhebbers. Ben je de trotse bezitter van een kat, konijn, hond, vis, vogel of wandelende tak, of houd je gewoon van dieren, dan hoop ik dat je met plezier deze pagina doorbladert. Voel je vrij om je eigen commentaren en ervaringen achter te laten.

Thursday 8 January 2009

India gaat vegetarisch tijdens Live Earth

Dierenorganisatie PETA, die strijdt voor de gelijke behandeling van dieren, heeft India’s grootste Bollywood-ster, Amitabh Bachchan, opgeroepen alleen maar vegetarisch voedsel te serveren tijdens het Live Earth festival dat hij aan het organiseren is.

In een brief aan de acteur zegt PETA dat het ‘serveren van vlees op een concert voor klimaatverandering hetzelfde is als het verkopen van sigaretten op een inzamelingsavond voor kanker.’

Recentelijk bleek al uit allerlei onderzoeken dat het minder eten van vlees ertoe kan leiden dat klimaatverandering wordt tegengegaan en het ook lijdt dat er minder gassen worden uitgestoten. ‘Het veranderen van dieten moet serieus overwogen worden,’ zegt Mevrouw Sawhney namens PETA, ‘je moet beseffen dat als klimaatverandering wordt tegengegaan en er minder gassen worden uitgestoten, dit ook de dieren ten goede komt.’ Eerdere studies toonden al aan dat huisdieren e rook bij gebaat zijn; gezonde baasjes leven langer en hoeven minder geld aan de gezondheidszorg te besteden. Dit houdt in dat er minder vaak huisdieren worden ‘weggedaan’ omdat ze te duur zijn geworden.
DNA India Website

No comments: