De dierenwereld 'it's a jungle out there'

Als reporter en schrijver, woonachtig in London, werk ik als journalist voor een financieel en juridisch tijdschrift in the City.
Om af en toe de financiele markten en juridische kwesties even te ontvluchten, beheer ik als freelancer de Nederlandse pagina voor MedicAnimal.com, een betaalwebsite voor dierenliefhebbers. Ben je de trotse bezitter van een kat, konijn, hond, vis, vogel of wandelende tak, of houd je gewoon van dieren, dan hoop ik dat je met plezier deze pagina doorbladert. Voel je vrij om je eigen commentaren en ervaringen achter te laten.

Monday 9 February 2009

'Mensen met honden zijn gezonder'

De eigenaren van huisdieren mogen wellicht van tijd tot tijd een flinke rekening voor de dierenarts tegemoet zien, het blijkt geld dat goed besteed is.

Onderzoek door de Honden Stichting, een vrijwilligersorganisatie in de Verenigde Staten, heeft uitgewezen dat het hebben van een hondje een aantal gezondheidsvoordelen heeft voor het baasje. Ten eerste, het uitlaten van de hond zorgt voor regelmatige beweging, met name voor bejaarden of andere mensen die vaak wat meer tijd binnen doorbrengen.

Volgens het onderzoek zijn mensen die honden bezitten minder gevoelig voro stress, herstellen ze sneller van hartaanvallen en bezoeken ze minder vaak hun huisarts.

Clarissa Baldwin, voorzitster van de Honden Stichting, legt uit: ‘Wij hebben altijd de voordelen van het bezitten van een hond gepromoot, maar het is fijn dat het nu ook door wetenschappelijk onderzoek wordt bevestigd.’

De Honden Stichting zou graag willen dat huisartsen hun patienten over deze voordelen vertellen. ‘Veel baasjes zijn al op de hoogte van deze voordelen, maar we willen deze boodschap graag onder nog meer mensen verspreiden.’

Website Dog’s Trust

No comments: